Data dodania: 10-11-2022
Poznaj, zdecyduj i zrób coś pysznego! Ale... w ziołowej odsłonie.
Praktyczny warsztat przygotowywania zdrowych i smacznych posiłków z zastosowaniem roślin z ogrodu, łąki i pola.

KUCHNIA – DZIKA, ZDROWA I ZIOŁOWA
miejsce: Hołowno - KRAINA RUMIANKU
termin: 16-18 lipiec 2021
prowadząca: Joanna Zwoleńska
cena: 500 zł
W programie:
- wycieczki po dzikie i ogrodowe produkty
- kiszenie i octowanie jako prosty sposób przetwarzania owoców i warzyw w zdrową żywność
- mieszanki ziołowe - sole i pasty na cały rok
- jadalne kwiaty nie tylko ozdoba na talerzu
- znane dania w nowej odsłonie - pasztety, zapiekanki, pierogi, racuchy, sałatki, placki, dania jednogarnkowe
- siła soków
- wypieki chlebowe i słodkościowe
- coś do picia - od naparu do ziołowego winka
Czeka nas czas przyjemnego, smacznego gotowania i pieczenia ze sporą dawką eksperymentu, o dużej próbie smaku i zapachu, w połączeniu z niecodziennym widokiem na łąki , piękne ogrody, pola i własnoręcznie przyrządzone posiłki.
Uczestnicy wyjadą z nowymi przepisami, podstawową wiedzą o ziołach w codziennym jadłospisie, dużą dawką praktyki i próbkami własnoręcznie wykonanych niektórych produktów
Serdecznie zapraszamy
Ps. Będzie też czas na odpoczynek, rozmowy oraz robienie własnego zielnika.
Zgłoszenia i zapisy do 20 czerwca pod telefonem 510 641 258 lub mailowo: kraina.rumianku@gmail.com decyduje data wpłaty zaliczki 100 zł na konto:
37 2030 0045 1110 0000 0322 7890